aštri žirnelių sriuba su kokosų pienu
Nėr ko ir pridurti: sriuba kvapni, soti, kreminė. Truputį rytietiška. Dar labai greita ir baisiai gražios spalvos. Aštri – bet tai irgi malonu, kai gyvenime ima dominuoti neutralūs skoniai. Aš tikriausiai aštrinčiau dar labiau ir kitą sykį dėčiau tris šaukštus žaliojo kario. Beje, manau, kad vietoj vandens labai tiktų geras naminis vištienos sultinys!
Siunčiu linkėjimus į Rytus ir jau imu norėt pavasario. Ši spalva tikrai turi magijos :)
R E C E P T A S
keturiems:
aliejaus kepti
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 šaukštai žaliojo kario pastos
600 g šaldytų žirnelių
400 ml kokosų pieno
300 ml vandens
1/2 žaliosios citrinos sulčių
druskos pagal skonį
ridikėlių daigų, kokosų traškučių, žalios aitriosios paprikos, kalendros lapelių patiekti
Susmulkintą svogūną pakepink aliejuje, kol suminkštės. Sudėk išspaustas česnako skilteles, karį ir pakepink dar minutę.
Supilk vandenį, kokosų pieną, suberk žirnelius. Užvirk, ugnį sumažink ir virk 8 minutes. Sutrink blenderiu.
Supilk citrinos sultis, pagal skonį pasūdyk. Patiek karštą su pagardais.
Susitikim instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite:
Aure! Kaip smagu skaityti!
Sakoma sriuba būna skani arba įdomi :) šita sriuba nuostabiai skani! Ačiū, būtent toks receptas dėl kurio dievinu šį blogą! :)